Toyota afslører to nye bZ-elbiler

17 april 2023

Toyota har netop løftet sløret for to nye fuldt elektriske konceptbiler, bZ Sport Crossover Concept og bZ FlexSpace Concept. Det skete ved den internationale biludstilling, Auto Shanghai, i Kina. De to konceptmodeller er udviklet som en del af Toyotas elbilsserie, bZ, der står for Beyond Zero.

Vejen til nul emissioner i transportsektoren går over flere forskellige teknologier. En af de vigtige teknologier, der skal være med til at reducere CO2, er fuldt elektriske køretøjer. Toyota har netop løftet sløret for to nye koncept-elbiler ved den internationale biludstilling, Auto Shanghai, i Kina.

Der er tale om konceptbilerne bZ Sport Crossover Concept og bZ FlexSpace Concept, der begge bliver en del af Toyotas nye bZ-elbilsserie, der er et brand dedikeret til fuldt elektriske biler. De to nye konceptbiler bliver lanceret på det kinesiske marked som to modeller ud af de ti elbiler, som Toyota planlægger at introducere inden 2026.

bZ Sport Crossover Concept er, som navnet angiver, en elektrisk crossover med en aktiv, sportslig og karakteristisk stil. Toyota har udviklet den sammen med bl.a. BYD, der er en af verdens største elbilsbrands. Konceptet for modellen er ”Reboot” eller på dansk ”genstart”, som skal forståes som, at tempoet skifter fra det øjeblik, man sætter sig ind i bilen og begynder at køre.

Udover det sportslige design er den udviklet med funktioner, der skaber et personligt rum til de yngre kunder eller Generation Z. bZ Sport Crossover Concept er yderligere udviklet til, at der vil kunne blive lagt flere og flere funktioner i bilen i løbet af ejerskabet – herunder bl.a. intelligente funktioner som førerassistance og automatisk parkering – så ejerne hele tiden vil kunne nyde en fuldt opdateret bil med alle fem sanser.

Hyggeligt hjem
bZ FlexSpace Concept er en mere familieorienteret fuldt elektrisk SUV med fokus på praktik. Toyota har udviklet den sammen med bl.a. GAC Group. Konceptet for denne model er ”Cozy Home" eller på dansk ”hyggeligt hjem”. Idéen har været at skabe et komfortabelt rum, som familier kan bruge frit og på sikker vis og med ro i sindet. Kabinen i bZ FlexSpace Concept er ekstra rummelig, ligesom koncept-elbilen byder på brugervenlighed, avanceret sikkerhed, en pålidelig rækkevidde samt forskellige intelligente funktioner.

Udviklingen af den endelige produktionsudgave baseret på konceptbilen er fortsat i gang, og målet er at skabe en bil, der er ideel til familier, venner og par og er med til at gøre hverdagen endnu mere behagelig.

Det kinesiske marked er det ubetinget største marked for elbiler på nuværende tidspunkt. Toyota sætter derfor ekstra skub i udvidelsen af sin elbilsserie sammen med lokale partnere for at kunne tilbyde produkter, der appellerer til kunder i Kina. I forvejen er produktionen af den fuldt elektriske sedan, bZ3, til det kinesiske marked netop begyndt.

Levering til danske kunder
Der er foreløbige ingen planer om, at de to nye bZ-konceptbiler skal introduceres i Europa herunder i Danmark. Her kører i forvejen den store SUV, bZ4X, der i disse dage bliver leveret til de første danske kunder.

Toyota viste desuden sidst på året i fjor i Bruxelles i Belgien koncept-elbilen, bZ Compact SUV Concept, der en lidt mindre SUV, hvor både minimalismen og plantebaserede og genbrugsbaserede materialer hersker. Helt i tråd med Beyond Zero-temaeti Toyota bZ-serie, hvor en del af tanken er, som det ligger i navnet, at gå udover eller længere end nul – underforstået nul emissioner.

Toyotas ambition er fortsat at præsentere 30 nye elbiler på globalt plan frem mod 2030.